Microdermabraziune faciala
Microdermabraziunea este un tratatment facial rapid, cu efecte spectaculoase in ceea ce priveste imbunatatirea aspectului tenului, radandu-i acestuia luminozitatea si fermitatea in doar cateva minute.
Tratamentul, cunoscut si sub numele de "lunch peeling", este o buna alternativa la peelingul chimic, fiind o metoda rapida, non-invaziva si complet nedureroasa de a indeparta stratul cornos al pielii. Indepartarea celulelor moarte de la suprafata pielii ajuta la o mai buna regenerare celulara si la reechilibrarea fibrelor de colagen si elastina, fiind stimulata productia de noi celule.
Microdermabraziunea cu diamante este folosita cu succes pe orice tip de ten, indiferent de varsta, avand rezultate spectaculoase atat in ceea ce priveste imbunatatirea aspectului tenului, cat si in ameliorarea imperfectiunilor faciale cauzate de acnee, imbatranire sau expunerea la soare.
Microdermabraziunea cu diamante este un peeling mecanic, unde fasciculul de microcristale este inlocuit cu o bagheta ce are un cap cu diamante, care printr-o abraziune usoara elimina stratul de celule moarte de la suprafata pielii, stimuland astfel regenerarea celulara.
Microdermabraziunea cu diamante se poate folosi pentru a trata zone mai sensibile, specialistii preferand capul de dimanat natural deoarece nu irita pielea si este mult mai usor de manevrat.

Cum se realizeaza Microdermabraziunea?
Tratamentul facial de microdermabraziune este un peeling mecanic, care printr-o slefuire controlata a pielii elimina stratul cornos al epidermului, alcatuit din celule moarte, si indeparteaza cu ajutorul vacuumului particulele reziduale.
Tipul de abraziune care va exista pe dischetele folosite se stabileste in functie de particularitatile tenului si de zona in care se aplica, existand discuri de diferite dimensiuni si grade de abraziune.
Cum actioneaza Microdermabraziunea?
Prin indepartarea celulelor moarte de la suprafata pielii cu ajutorul dischetelor abrazive cu pulbere de diamant hipoalergenic, tratamentul stimuleaza membrana bazala sa produca noi celule, ce sunt impinse la suprafata, realizandu-se astfel o regenerare a pielii din interior spre exterior.
Mai mult, tratamentul de microdermabraziune deschide temporar o fereastra catre straturile profunde ale pielii, astfel ca absorbtia substantelor active aplicate ulterior pe piele este mult crescuta. Din acest motiv, se recomanda ca imediat dupa tratamentul de microdermabraziune sa se realizeze si un tratament de mezoterapie faciala unde sunt aplicate diverse seruri si concentrate active in functie de nevoile tenului ( ten uscat, deshidratat, ten gras sau acneic, ten lipsit de vitalitate, riduri).
Beneficiile Microdermabraziunii
💧tenul este curatat si devine mai luminos
💧acneea este ameliorata si tratata
💧sunt eliminate petele, punctele negre si cosurile
💧ridurile sunt estompate
💧are loc regenerare celulara si tisulara
💧cicatricile sunt uniformizate (cele superficiale)
💧pielea produce mai mult colagen si elastina
💧imbunatateste elasticitatea pielii
💧pielea se hidrateaza mai rapid natural
💧reface tenul afectat de soare
💧zonele decolorate sunt uniformizate cu restul tenului
💧regenereaza si intinereste tenul
💧trateaza keratozele
Avantajele Microdermabraziunii
💧rezultatele sunt vizibile inca de la prima sedinta
💧microdermabraziunea poate fi repetata la intervale scurte de timp- 7 zile
💧straturile superioare de celule moarte si impuritati sunt indepartate
💧trateaza inclusiv zone mai dificile precum nasul si zona de sub ochi
💧creste puterea de absorbtie si ingredientilor activi din produsele aplicate ulterior pe ten
💧realizeaza o curatare foarte minutioasa a pielii
💧pentru efectuarea tratamentului nu este nevoie de anestezie, deoarece este complet nedureros
💧tratamentul este rapid si simplu
💧nu este necesarea perioada de recuperare.
Rezultatele in cazul tratamentului de microdermabraziune nu intarzie sa apara, astfel ca inca de la prima sedinta, tenul devine stralucitor, elastic, cu mai putine imperfectiuni si pori dilatati, avand o culoare uniforma si o piele mai neteda si ferma.
In cazul in care se doreste rezolvarea anumitor probleme se recomanda efectuarea a 4-6 sedinte la interval de 7-14 zile, urmand apoi efectuarea lunara a unei sedinte de intretinere.
De beneficiile microdermabraziunii se poate bucura oricine, el fiind indicat atat daca se doreste doar curatare si o imbunatatire a aspectului tenului (pentru persoanele tinere ce nu au probleme deosebite), cat si in cazul in care se doreste rezolvarea unor probleme precum punctele negre, cosurile, ridurile, keratozele sau petele pigmentare.
Pasii in tratamentul de Micordermabraziune faciala
Se va incepe prin demachierea tenului si analiza acestuia pentru a se identifica problemele si a se putea stabili schema de tratament.
Urmeaza efectuarea tratamentului efectiv de microdermabraziune faciala cu ajutorul baghetei cu capete de diamant. Dupa dezinfectarea tenului, tratamentul fie se va incheia prin aplicarea unei creme hidratante cu factor ridicat de protectie solara 50+, fie poate fi precedat de o sedinta de mezoterapie faciala.
Dupa microdermabraziune faciala, pielea are nevoie de o hidratare suplimentara, asa ca este indicata folosirea acasa a unei creme hidratante, cu un factor de protectie 50+.
Se recomanda sa se evite pe cat posibil sauna si expunerea la soare imediat dupa o astfel de sedinta, iar exfolierea pielii si utilizarea de substante ce pot irita pielea sunt contraindicate timp de cateva zile dupa sedinta de microdermabraziune.
Efecte secundare
Dupa incheierea sedintei de microdermabraziune, este posibil ca tenul sa prezinte o usoara inrosire a zonelor tratate si o senzatie asemanatoare celei existente dupa expunere indelungata la soare. Acestea vor disparea rapid, in cateva ore. Pentru evitarea aparitiei de iritatii nedorite, microdermabraziunea nu este recomandata sa fie aplicata pe zone care sunt afectate de cuperoza, acnee purulenta sau pe rani deschise.
Contraindicatii Microdermabraziune faciala
Microdermabraziunea nu se va efectua:
🌱in cazul persoanelor cu acnee activ
🌱dermatita
🌱eczeme
🌱herpes activ,
🌱rani deschise
🌱cancer de piele
🌱 persoanelor care iau tratament medicamentos pentru reducerea fluxului sanguin.